Årets Outreach-tokt på Svalbard arrangeres av UiT Norges arktiske universitet. Hensikten er å dele kunnskap og diskutere denne i sammenheng med den nye geopolitiske situasjonen i Arktis.

 Outreach 2023 går langs vestkysten opp til nordre del av Svalbard ombord i forskingsskipet F/F Helmer Hanssen som base. 

Et av målene til arrangøren Norges Arktiske Universitet er å dele kunnskap med og mellom deltakere fra offentlig forvaltning, næringsliv og forskning. 

– Nordområdene er en geopolitisk region med stor internasjonal interesse og uvurderlig nasjonal betydning. Det ligger i vårt samfunnsoppdrag å forske på og formidle kunnskap om Arktis og nordområdene, og da er Svalbard selvfølgelig et viktig område for oss, sier prorektor for forskning og utvikling ved UiT, Camilla Brekke, som er vertskap for toktet.

Kunnskapsdelingen knyttes til klimaendringene, ressursforvaltning, havrett, tillit og samarbeid mellom land som opererer i Arktis. 

Longyearbyen lokalstyre deltar og skal presentere hvordan vi driver samfunns- og næringsutvikling i Longyearbyen og hvilke utfordringer og erfaringer vi opplever i arbeidet. 

– Outreach-toktet legger et godt grunnlag for hvilke innspill vi kan gi til den kommende Svalbardmeldingen, koordinert med andre aktører med interesse i Arktis, eksempelvis fra EU og Alaska, sier Brekke.

For spesielt interesserte, så finnes informasjon om outreach toktet her

Klikk her for å registrere deg til vårt nyhetsbrev