Fristen for å sende inn søknad er 20. oktober. 

Søknadsskjema og retningslinjer 

Elektronisk søknadsskjema skal benyttes. Her finner du søknadsskjema til Korkpenger

Hvordan søker du: 

  • Logg deg inn med bankid 
  • Fyll ut alle felt i søknadsskjemaet så nøye som du klarer og spesifiser gjerne. 
    - husk det er på bakgrunn av dette skjemaet du kan få tildelt korkpenger.
  • Under feltet finansiering ønsker vi at du utdyper om det er mulig å gjennomføre prosjektet dersom du ikke får tildelt hele beløpet. 
  • Under vedlegg er det viktig at du laster opp det som er påkrevd. 

Formål 

Longyearbyen lokalstyre er gjennom «Forskrift om overskuddsutdeling fra Nordpolet as» ansvarlig for å fordele nettooverskuddet fra Nordpolet til velferdsformål, som betyr allmennyttige tiltak for Longyearbyens innbyggere. 

Tilskudd skal fremme utvikling og aktivitet for enkeltpersoner, lag og foreninger, og gjenspeile kulturlivets mangfold i Longyearbyen. 

Ramme og retningslinjer for tildelingen 

Tildelingsrammen er 2,4 millioner kroner, eller maksimalt 30 % av tildelingsbeløpet. Dette er bestemt av Lokalstyret. 

Det resterende beløpet er satt av i et bufferfond og går til allerede etablerte prosjekter. Dette gjelder også for LLs egne prosjekter som er holdt utenfor tildelingen som blir gjort i LOKU 

Dersom du er i tvil om du kan søke, eller lurer på noe finner du mer informasjon i dette dokumentet: Veiledning og informasjon for søkere (pdf)

Tips til deg som skal skrive søknad: 

Komiteen som skal se på din søknad før den blir lagt frem i LOKU kan kun se det du har skrevet i søknaden. Ikke gå ut ifra at «alle» kjenner ditt prosjekt allerede.  

Gi en god begrunnelse for hvorfor ditt lag eller forening burde få tildelt korkpenger i 2024. Hva er konsekvensene dersom du/dere ikke får tildeling i år? 

Husk å legge ved alle vedlegg i første omgang. Dette gjør jobben til komiteen mye enklere og prosessen vil kunne gå raskere. 

Det er mange som søker og ikke alle får midler hvert år.

Lykke til med din søknad og ditt prosjekt!