I september i fjor ble Posten og Longyearbyen lokalstyre enige om en løsning for å få redusert pristillegget for Norgespakkene.

Siden årsskiftet er Norgespakker sendt til og fra Svalbard med båt (MS Norbjørn) i stedet for fly, og uten pristillegget som tidligere gjaldt for Svalbard. Posten opplyser at løsningen er godt mottatt av innbyggerne.

Les også: Samarbeid førte til løsning for pristillegget for pakker

Selv om løsningen gir en økning i antall transportdager, virker tilbudet å ha blitt godt mottatt av kundene, og antall Norgespakker har økt i 1. kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. For kunder som trenger rask levering, tilbyr Posten tjenesten «Norgespakke neste dag».

 Videre opplyser Posten at gjennomsnittlig fremsendingstid for «Norgespakke stor» til Svalbard var 8,9 dager i 1. kvartal.

For pakker fra Svalbard til fastlandet tar det lengre tid. Det skyldes i hovedsak myndighetenes krav om tollbehandling for postsendinger med vareinnhold ettersom Svalbard er definert som tredjeland utenfor EU/EØS. 

Posten utfører tollbehandlingen sentralt i Oslo, men arbeider med sikte på en løsning som innebærer at sendinger fra Svalbard til Nord-Norge kan frigis og fortolles lokalt i Tromsø.

Vil du ha vårt nyhetsbrev rett i innboksen? Klikk her for å melde deg på