Fargene symboliserer at vi i Longyearbyen lokalstyre (LL) ønsker å støtte Pride-budskapet om mangfold, inkludering og likeverd. Nasjonalt er juni Pride-måned, men i Longyearbyen vil det markeres i august.

På Longyearbyen skole vil det til høsten være et overordnet tema kalt «Født sånn, eller blitt sånn?» som blir brukt i undervisningen. Og ellers vil vi markere med logo, flagg og en oppfordring til alle om å delta i den lokale Pride-paraden.

Administrasjonssjef Arild Hammerhaug sier at mangfold er viktig hele året.

– I Longyearbyen skal det være godt og trygt å bo for alle uavhengig hvem du elsker. Mangfold er viktig hele året, men også i LL ønsker vi å markere dette spesielt i juni. Den observante har sett at vi har endret LLs logo for å vise at vi støtter budskapet. 

Også lokalstyreleder Arild Olsen mener det er viktig at vi står opp for verdiene.

– Vi ser gang på gang at våre verdier for måten vi lever sammen på angripes. Der vi jobber for mer likestilling på tvers av kjønn og legning, mer likeverd og mer demokrati, så tar noen et motsatt standpunkt. Noen ganger med dødelig utfall. De verdibaserte kampene er altså ikke over. Disse skal vi ta. For deg, meg og for dem som ikke kan eller dem som står mitt i den. For felleskapet. Det er viktigere enn noen gang at vi står opp for våre verdier og lager løsninger for de mange og ikke for de få. 

Her kan du lese mer om Longyearbyen Pride