Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Valg av lagrettemedlemmer og meddommere fra Longyearbyen

Longyearbyen lokalstyre skal velge meddommere/lagrettemedlemmer til Hålogaland lagmannsrett og meddommere til Nord-Troms tingrett for perioden 1.1.2017 – 31.12.2020.

I medhold av domsstolloven §67 oppfordres allmennheten til å komme med forslag til kandidater til Hålogaland lagmannsrett og Nord-Troms tingrett.  Fra Longyearbyen skal det velges 2 kvinner og 2 menn til lagmannsretten og 3 kvinner og 3 menn til tingretten. Kandidatene som foreslås må oppfylle noen generelle krav, noen kandidater er i tillegg utelukket grunnet sin stilling eller sin vandel. Det vises til vedlagte oversikt over dette. Vi ber om at den som foreslår kandidater gjennomgår denne oversikten og så langt mulig kontrollerer om kandidaten er valgbar før forslag inngis.

Administrasjonsutvalget behandler saken to ganger, først ved å forberede valget og foreslå kandidater i møte 19. april. Kandidatene som utvalget foreslår legges deretter ut til offentlig ettersyn med to ukers høringsfrist. Endelig behandling skjer i Administrasjonsutvalget den 14. juni og Lokalstyret den 21. juni.

Forslag sendes til postmottak@lokalstyre.no