På tirsdagens møte i administrasjonsutvalget ble politikerne orientert om status på prosjektet før de var på befaring i de nye lokalene. Under befaringen orienterte Are Nundal, enhetsleder for kultur og idrett, om arbeidene som pågår med det nye hjemmet til Kåre Tveter-samlingene og hvordan lokalene tilrettelegges for å sikre kunsten for fremtiden. Nundal fortalte også om hvordan den nye utstillingen skal fortelle historien om Kåre Tveter og kunstnerens tilknytning til Svalbard.

Videre ble det orientert om samarbeidet som er inngått med Nordnorsk Kunstmuseum og hvordan de med sin omfattende samling og kompetanse skal gi Longyearbyen permanente og midlertidige utstillinger av internasjonal standard i Nordover.

Politikerne fikk også se lokalene som skal romme en topp moderne kinosal med plass til 32 publikummere. Kinosalen blir dessverre ikke ferdigstilt til åpningen, men kommer i drift på nyåret.

Når Nordover åpner søndag 27. november er en stor kabal i ferd med å falle på plass. Lokalene som tidligere huset ungdomsklubben er ombygd til barnehage og kontorfasiliteter. Kulturhuset får mer kapasitet ved at kinoen flyttes til Nordover og ungdommen har fått nye moderne lokaler i tilknytning til kunstsenteret.

På nettstedet nordoversvalbard.no kan du se introduksjonsfilmen for byens nye kunstsenter.