Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Første skoledag etter jul og første uke

Vi starter som planlagt tirsdag 5. januar til vanlig tid. Alle elevene møter i sine klasserom. Barneskolen starter 08.15. Ungdomsskolen og videregående starter 08.30.

Kl. 08.45 vil elevene gå til Hålen sammen med sine lærere. Der skal vi ha en felles minnesmarkering. I minnemarkeringen vil vi tenne lys for vår lærer og kollega, Atle, og et lys for Nikoline på 2 år som gikk i barnehagen ved siden av skolen. Vi vil synge og være sammen en liten stund. Rektor Anne vil lede stunden.

Trykk på overskriften for mer informasjon om resten av uken.

Etter minnemarkeringen vil alle elevene være med sine klassekamerater og lærere/assistenter i klasserommene sine. Da snakker elevene og de voksne sammen; om julen, om det vanskelige som skjedde i Longyearbyen når skredet gikk, om det som elevene er opptatt av på sitt nivå. Hvordan julen har vært, hva elevene gleder seg til og gruer seg til. Om det som gjør oss trist og det som gjør oss glade.

Vi er blitt anbefalt at vi også skal prøve å ha en så normal skolehverdag som mulig. Etter første økt blir det friminutt og lek, vi møtes igjen etter det og skolen vil gå sin gang. Vi vil være oppmerksom på elevenes reaksjoner.

Senere i uken vil elevene mest trolig bli med på et informasjonsmøte tilpasset sitt alderstrinn, der de får mer informasjon om det som faktisk hendte når skredet gikk, og om andre faktiske forhold. På dette møtet vil andre instanser også gi informasjon til elevene.

Målet for oss på skolen er å være trygge, gode voksne som gir barna klemmer, omsorg og samtidig at vi tar skolehverdagen tilbake. Til dere som er foreldre; Ta gjerne kontakt med oss dersom dere ønsker at vi skal være særskilt oppmerksom på ditt barn, om det er omstendigheter som vi bør vite om. Vi vil gjerne være der for dere.

For de som ønsker mer informasjon om hvordan snakke med barn om ulykker/kriser, se her.

Vennlig hilsen Anne, rektor og kollegiet ved Longyearbyen skole