Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Informasjon om koronavirus

Les mer
A A A
Anføttes Foto: Knut Åserud

Anføttes (24.11.)

Dansekompaniet Kartellet kommer til Longyearbyen kulturhus med forestillingen "Anføttes"

Kultur i Troms presenterer forestillingen "Anføttes" i Longyearbyen kulturhus

torsdag 24.11. kl. 20.00

Se Kartellet i utfoldelse HER og HER

Vi kan gjøre et tankeeksperiment; melodiene og rytmen i folkemusikken gikk aldri av moten, men det er nye instrument som spiller musikken. Trekkspillet ble bytta ut
med synth, fela med samples, og munnharpa med laptop. Hvordan ser det egentlig ut når man kombinerer jazzpreget elektronika med reinlender eller pols? Hvordan vil musikken og den nordnorsk folkedans, ofringsleken sisten, og elementer fra eldre idrettsleker utfordre hverandre?
Her er det elektronika og folkedans som ligger ANFØTTES, og publikum får sitte midt i opplevelsen. Les også om forestillingen på hjemmesidene til Troms fylkeskommune.

Dansekompaniet Kartellet fra Troms har siden 2012 satt sitt preg på den sceniske folkedansen med sin karakteristiske, interaktive stil. Musikalitet, balansekunst, rå kraft og akrobatikk er sterke elementer i deres uttrykk. Kartellet vant Kritikerprisen for beste danseforestilling i 2015/2016. Lydkunstner Benjamin Mørk fra Senja, er en av landets mest spennende og nyskapende musikere både innen elektronisk og akustisk musikk. Torbjørn Sandnes har lys og visuals i et bredt spekter over hele rommet.
Anføttes hadde premiére på Festspillene i Nord-Norge 2016, der Kartellet og Benjamin Mørk var Festspillprofiler. Forestillingen er produsert av Festspillene og Kalottspel, og turnéen er støttet av Festspillene og Kultur i Troms.

Billetter a kr 200 (voksen) og kr 100 (honnør/student/barn) er til salgs via eBillett. Billetter kan også kjøpes i Rabalder cafè og bakeri.