Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Graceland Foto Zbigniew Wantuch

Graceland - teater 15.11.

Velkommen til Graceland, en integrerende jubileumscabaret om norsk asylpolitikk - for folk flest.

Dansearena nord og Longyearbyen kulturhus ønsker velkommen til forestillingen "Graceland" lørdag 15.11.2014 kl. 15.00  Billetter a kr 150 (voksen) og kr 50 (studenter/barn) selges via våre billettsider og i Rabalder cafe og bakeri (alle dager kl. 10.00 - 17.00). Forestillingen passer for alle over 12 år.

"Graceland" kaster seg med ung og rå kraft inn i norsk innvandringspolitikk. Basert på blant annet samtaler med unge asylsøkere uten returmulighet, skildrer danser og koreograf Jenny Svensson, performer Jussi Salminen og multimusiker Aleksander Kostopoulos en mosaikk av situasjoner fra selvopplevde historier og møter. Forestillingen ser nærmere på oppgaven det er å være medmenneske i møte med andre nasjonaliteter, i et land som anser seg selv som et demokratisk forbilde. Forestillingen tar utgangspunkt i 200-årsjubileet av Norges grunnlov og en slik begivenhet må selvfølgelig feires med dans, show og bobler i glasset.

Jenny Svensson og Jussi Salminen er svenske og finske statsborgere. Sammen med Aleksander Kostopooulos går de inn i Norges innvandringspolitikk med opprørsk energi og en god dose humor.

Forestillingen varer i 45 minutter og avsluttes med en samtale med publikum.

Medvirkende:

Danser: Jenny Svensson
Skuespiller: Jussi Salminen
Perkusjonist: Aleksander Kostopoulos
Lys: Silje Flaaten
Lyd: Eivind Stenholm
Scenografi og kostyme: Ingvill Fossheim
Foto og film: Zbignie Wantuch

Graceland co-produseres med Dansearena nord, et kompetansesenter for profesjonell dans i Nord-Norge. Forestillingen er plukket ut til å markere Dansearena nord sitt 10-årsjubileum i 2014 samtidig som denne forestillingen feirer 200-årsmarkeringen av Norges grunnlov ved å sette fingeren på et problematisk aspekt ved demokratiet.