Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Fullmåne på Svalbard

Flere årsverk, men lavere omsetning på Svalbard

Tallene nedenfor er innhentet fra bedriftene i alle de norske bosettingene på Svalbard, og viser at omsetningen har gått ned med 2,9% fra 2010 til 2011, fra 3.6 milliarder til 3.5 milliarder i 2011. Samtidig har antall årsverk økt med 100 til 1511.

Reduksjonen i omsetningen var på totalt 105 millioner kroner. Størst reduksjonen i inntekten hadde bergverk med 72 millioner, og bygge- og anleggsvirksomheten med 95 millioner. Størst økning i omsetningen hadde gruppen transport og lagring med 48 millioner.

I samme periode økte antall årsverk med 100, fra 1411 til 1511. Størst var økningen innen overnattings- og serveringsbedriftene, med 37 årsverk, og innen undervisning med 21 årsverk. Fire næringsgrupper hadde en reduksjon i utførte årsverk. Størst reduksjon hadde gruppen annen tjenesteyting med 6 årsverk.

Antall sysselsatte økte med 284 personer fra 2010 til 2011. Den største økningen kom i sesongstillinger, med 213 personer. Når det gjelder fordelingen mellom menn og kvinner er godt over halvparten av de faste helstillingene besatt av menn, mens flest kvinner innehar de faste delstillingene.

Næringsstatistikk for Svalbard Hvert år utarbeider Longyearbyen lokalstyre en Samfunns- og næringsanalyse for Svalbard. Analysen er blant annet basert på næringstall, innhentet av Statistisk sentralbyrå (SSB) fra alle bedriftene i de norske bosettingene på Svalbard. Selve analysen vil også i år bli utarbeidet av NIBR, og publisert i desember 2012.

For mer informasjon om dataene fra SSB, se http://www.ssb.no/sts/ Inneholder en næringsgruppe for få bedrifter, defineres tallene for denne gruppen som konfidensielle opplysninger. I stedet for tall, merkes tabellen da med «:».