Barnekonsert: Stjerneøye

Stjerneøye er eventryfortelling og konsert for barn, basert på den finske forfatteren Zacharias Topelius (1818-98) sitt eventyr, Stjärnöga.

En samekvinne mister spedbarnet sitt i en vill flukt på slede fra en flokk med ulver. At barnet verken ble spist av ulvene eller frøs i hjel, må ha vært Guds vilje, for en finsk nybygger kom forbi barnet og tok det med hjem til sin fru og deres varme hjem. De kalte barnet for Elisabeth, men da presten skulle døpe barnet, ble han så fjetret av barnets øyne, at han hvisket til fosterforeldrene etter dåpen at de burde kalle henne Stjerneøye. Etter hvert som barnet vokste til, begynte overnaturlige ting å skje og det ble klart at samebarnet hadde trolldoms-evner og klarsyn.

Henning Kraggerud er ikke bare en anerkjent fiolinist, men gjør også egne komposisjoner. Han har latt seg inspirere av den finske forfatteren sine verker og liv, og har laget Topelius-variasjoner som er kortere temaer som både har innslag av karakteristiske nordiske folketoner, og spenner helt til partier med mer "djevlelsk" temperament og tilsnitt.

I denne forestillingen kombineres fortellingen og det musikalske, og veves sammen til en spennende eventyrstund.

Strykekvartett fra NOSO og Henning Kraggerud som forteller og spiller fiolin.

Passer for barn fra 5 år og oppover.
Varighet ca 30 minutter.

Arrangør: NOSO
: Kulturhuset
Tid: sndag 12. november 12:00
Konsert
https://ebillett.no/index.php/90018900000000