Mørketidsbarokk

Under Kunstpausen 2017 kan du oppleve Bachs mesterlige verk, Goldbergvariasjonene, presentert av kunstnerisk leder Henning Kraggerud og musikere fra Nordnorsk Opera og symfoniorkester (NOSO).

Goldbergvariasjonene er en klaviatursuite som opprinnelig ble skrevet for cembalo, og publisert i 1741. Bach komponerte disse variasjonene til en av sine elever som var ansatt ved den russiske ambassaden som cembalist. Ambassadøren - Grev Keyserlingk av Dresden - led av søvnmangel, og ønsket å bli spilt i søvn! Han likte komposisjonen så godt at han betalte et honorar på hundre Louis d'or i rent gull, som ble stående som den beste betalingen Bach noen gang fikk for en av sine komposisjoner.

Verket består av 30 relativt korte variasjoner. I våre dager er verket kanskje mest kjent gjennom pianisten Glenn Goulds innspillinger. På denne konserten fremføres en versjon for strykere, med spillende kunstnerisk leder Henning Kraggerud på fiolin.

Henning Kraggerdu er en fiolinst i verdensklasse, en virutos formidler med en musikalsk inderlighet, det er vanskelig å ikke la seg berøre av.

Nyt en vakker konsert på Huset, når vi går inn i den mørkeste tida av året.

www.noso.no

Arrangør: NOSO
: Huset
Tid: lrdag 11. november 20:00
Konsert
https://ebillett.no/index.php/90018900000000