Ryddetokt i Isfjord Radio området (aldersgrense 16 år)

Gjennom «Prosjekt Isfjorden», vil Aktiv i friluft m/samarbeidspartnere tilrettelegge for at du skal få gode friluftsopplevelser og kunne bidra til mindre marint søppel i naturen på Svalbard. Vi skal rydde flere strender i Isfjorden og vi gjør det på dugnad!.
Marin forsøpling vil man finne og dette påvirker natur og miljø. Ikke minst vet vi at garn og not fra fiskeindustrien ender på mange av disse strendene, samt små og store plastpartikler mm. Dette kan medføre svært stor skade for et allerede sårbart dyreliv i Arktis, og utgjør en stor risiko for dyre- og fuglelivet på Svalbard.

Prosjekt Isfjorden inviterer deg til #Turmedmening og koordinerer båttur med hovedmål om å rydde marint søppel. Samtidig som vi skal jobbe på dugnad, skal vi nyte naturen, dele erfaringer, lære og oppleve gjennom dette prosjektet. Som brukere av naturen mener vi det er en forutsetning å ta vare på den. For å gjøre dette må holdningen til å ta med søppel – også når vi er i naturen - ligge i ryggmargen hos oss alle.

Du kan melde deg på ett eller flere tokt ved å bruke påmeldi. Merk at påmelding gjennom påmeldingslink er lenger ned på siden. Minimum påmeldte for gjennomføring av tokt er 10 pers. Max 70 personer. "Førstemann til mølla". Vi håper du blir med!

Datoer:
1. Søndag 30 Juli. Dagstur (aldersgrense 16 år)
2. 11 – 13. August helgetur (Aldersgrense 5 år)*
3. 18 – 20. August Helgetur (Aldersgrense 5 år)*
4. 21. August Skoletur for 7 – 9 klasse (organisert med Longyearbyen skole, ikke påmelding)
5. 22. August Skoletur for 10 kl. – vgs (organisert med Longyearbyen skole, ikke påmelding)
6. 27. August Dagstur (Aldersgrense 5 år)*
7. 3. September Dagstur (Aldersgrense 16 år)
8. 8 – 10. September Helgetur (Aldergrense 16 år)
*Turene er lange og barn må reise i følge med minst en voksen. Det forventes at man kjenner eget utstyr godt og har vært på tur før.

Prosjekt Isfjorden har engasjert Polar Charter for oppdraget og vil i hovedsak benytte Polar Girl (båt) til alle turer ut fra Longyearbyen. Som deltaker får du båttur, naturopplevelser og ett varmt måltid for din dugnadsinnsats mot marin forsøpling.

Hver tur har to koordinatore og Isbjørnvakter er engasjert fra Longyearbyen Hundeklubb, som også vil ha med hunder som selskap og supplement til vaktholdet. For mer info om hvem som er koordinatorer pr tokt, se: www.aktivifriluft.no/Prosjektisfjorden

Tidspunkt og reisemål for avreise/retur blir informert om nærmere avreise. For enkelte helgetokt vil avreise være tidlig fredag, og man må beregne fri fra skole/jobb. Vi skal informere om dette minst to øker før avreise.

Det vil være med fellestutstyr som big bags, poser til hver enkelt for å plukke i og bålkaffe for turen, men alle må være ansvarlig for å ha med nok mat, drikke (også vann) og nødvendig bekledning og utstyr på turen.

Vi vil supplere informasjon fortløpende og har du spørsmål er det bare å sende mail til post@aktivifriluft.no

Vi ønsker deg velkommen med på #Turmedmening og Prosjekt Isfjorden - Marin forsøpling på Svalbard.

Ønsker du å melde deg på en eller flere turer?
Fyll inn skjema her:
https://docs.google.com/forms/d/16CbpaHxnDdabO1T8pMJzIzgqdzBEz9P7a62uOsfnMng/edit

Arrangør: Aktiv i friluft
: Isfjord Radio området avreise fra Bykaia
Tid: fredag 8. september 10:00
Arrangement
http://aktivifriluft.no/prosjekt-isfjorden...